AMSTERDAM – Rob de Nijs en zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk gaan weer naar de rechter om een ruzie over hun woning in Bosch en Duin op te lossen.

Volgens Frank Jansen, manager van de zanger, houdt zijn ex-vrouw zich niet aan een eerder vonnis van de rechter.

De rechter bepaalde toen dat De Nijs 250.000 euro aan Meuldijk moet betalen om haar te kunnen vrijwaren van de hypotheek op Bosch en Duin.

Lening

Hiervoor moet De Nijs een extra hypotheek afsluiten op zijn helft van hun Spaanse vakantievilla. Meuldijk moet voor deze hypotheek meetekenen omdat de woning ook op haar naam staat.

“Ze heeft laten weten dat ze dat niet wil doen”, vertelt Frank Jansen, manager van De Nijs aan Story.

Schulden

“Ik wil niets kwaads over haar zeggen, maar ze gaat tegen de afspraken in. Rob moet ergens een grens trekken en ze laat hem geen andere keus dan opnieuw naar de rechter te stappen om Belinda uit huis te krijgen.”

Meuldijk gaf donderdagmiddag aan dat zij zelf naar de rechter is gestapt. De ex-vrouw van De Nijs wil wel meewerken aan haar vertrek uit de woning, maar ze wil niet meewerken aan het vestigen van een hypotheek op de villa in Spanje.

Meuldijk denkt dat ze zich daarmee mogelijk in de schulden werkt, maar volgens Jansen is dat onzin. "Die handtekening kost Belinda niets, nu niet en in de toekomst ook niet. Haar raadsman moet Belinda het verschil maar eens uitleggen tussen een hypotheek en een lening."