AMSTERDAM - De originele cast van Fawlty Towers maakt nooit meer nog een aflevering van de alom geprezen televisieserie. John Cleese, die in deze serie uit 1975 en 1979 een gestoorde hotelier speelt, stelt dat de cast te oud en vermoeid is, meldt de BBC.

De 69-jarige grappenmaker, die samen met zijn toenmalige vrouw Connie Booth de comedyserie schreef, denkt dat 'iedereen' enthousiast zou zijn als de oude cast weer een nieuwe aflevering zou maken.

"Maar het probleem is dat als je een nieuwe aflevering maakt van iets dat door iedereen wordt gezien als erg goed, het verschrikkelijk moeilijk wordt dat te overtreffen. De verwachtingen zijn zo hooggespannen."

De originele cast, die behalve uit Cleese en Booth ook bestaat uit Prunella Scales en Andrew Sachs, had woensdag een reünie wegens een documentaire over het maken van Fawlty Towers, waarvan maar twaalf afleveringen zijn gemaakt.

Adverteerders

De grappenmaker stelt dat hij Fawlty Towers, die voor niet-commerciële televisie werd gemaakt, desondanks kon maken dankzij adverteerders.

Het maken van de serie kostte volgens hem 43 weken, inclusief het schrijven van de afleveringen. Daarvoor kreeg hij een salaris van toentertijd ongeveer 6800 euro. "Dus dat betekende dat het schrijven mogelijk werd gemaakt door commercials te doen."

De 69-jarige Engelse acteur, komiek en filmmaker gaf ook nog even af op de kwaliteit van de huidige televisie-uitzendingen.

Ervaring

"Ik denk niet dat de schrijvers van tegenwoordig zo hard werken als dat ze vroeger deden en ik denk dat ze mogelijk de ervaring missen, want ik denk dat het schrijven niet zo goed meer is als vroeger."

Cleese denkt dat dit komt doordat televisie wordt gemaakt vanuit het oogpunt van geld.