AMSTERDAM - Kiefer Sutherland heeft maandagnacht in New York een man een kopstoot gegeven, nadat die Brooke Shields tegen de grond zou hebben gewerkt.

Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ op basis van anonieme politiebronnen.

De man, ontwerper Jack McCollough van Proenza Schouler, zou ervoor hebben gezorgd dat Shields maandagavond onderuitging op een afterparty van het kostuumgala van het Metropolitan Museum of Art in New York.

De woordvoerder van Shields zei echter tegen TMZ dat McCollough de actrice niets heeft aangedaan en dat onduidelijk is waarom Sutherland deed wat hij deed.

Getuigen

McCollough, die kleding ontwerpt voor onder anderen Shields, werkte volgens getuigen de actrice tegen de grond voor de ogen van SutherlandZ. De 42-jarige acteur stapte vervolgens op de ontwerper af en eiste dat McCollough zijn excuses zou aanbieden aan de ex van Andre Aggassi.

McCollough duwde Sutherland weg, waarop de acteur, die in Nederland momenteel vooral bekend is van zijn rol als terreurbestrijder Jack Bauer in de hitserie 24, hem een kopstoot gaf.

De politie onderzoekt het incident. Shields zou woensdag door de politie worden verhoord.

Proeftijd

Sutherland, die ooit verloofd was met Julia Roberts, zit overigens in Los Angeles nog in een proeftijd. Hij is veroordeeld nadat hij voor de derde maal gesnapt was terwijl hij met drank op achter het stuur zat.

Sutherland zat anderhalf jaar geleden een celstraf van 48 dagen uit voor het vergrijp. Of justitie in Los Angeles iets met de zaak in New York gaat doen, is nog onbekend.