HILVERSUM - RTL4 staat vrijdagavond vanaf 19.30 uur in het teken van de herdenking van het drama in Apeldoorn. De finale van talentenjacht X Factor schuift daardoor een dag op en heeft plaats op zaterdag. Dat meldde een woordvoerder van RTL4 woensdag.

De vrijdagaflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden wordt direct na de episode van donderdag 7 mei uitgezonden.

Vrijdag zal in de reguliere uitzending van het RTL Nieuws veel aandacht zijn voor de herdenking en de actuele ontwikkelingen rond de gebeurtenissen op Koninginnedag.

Niet gepast

Om 20.00 uur begint een speciale uitzending verzorgd door het RTL Nieuws waarin ook live wordt geschakeld naar Apeldoorn. Deze uitzending wordt niet onderbroken door reclame.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL4: ''Wij vinden het niet gepast om op een avond dat Nederland herdenkt en rouwt een uitbundige liveshow te brengen. Om die reden passen we de programmering op vrijdagavond aan en besteedt RTL4 ruimschoots aandacht aan de herdenkingsdienst."

Gordon

Gordon is een van de leden van de jury van X Factor en daarmee kandidatencoach. Op dit moment is hij met De Toppers in Moskou om zich daar voor te bereiden op het Eurovisiesongfestival.

Gepland was dat de zanger voor de finale van de talentenjacht even terug zou vliegen naar Nederland. Nu die finale is verplaatst, is dat plan van de baan.

Presentatrice Wendy van Dijk vertelde woensdag in RTL Boulevard dat Gordon zaterdag 'absoluut niet' komt. Gordon heeft zaterdag overdag twee optredens in Moskou. Zijn agenda zit vol. ,,We hebben van ales geprobeerd, maar het is niet gelukt'', zei Van Dijk.