AMSTERDAM - David Hasselhoff heeft zelf gereageerd op de beweringen dat hij afgelopen weekeinde bijna aan een alcoholvergiftiging is bezweken. De Baywatch-ster doet de aantijgingen af als 'een absolute leugen'.

Hij geeft toe dat hij wat had gedronken, maar in een video die te zien is op de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ noemt hij de rest van de berichten onwaar.

Het bericht over de alcoholvergiftiging bij Hasselhoff kwam naar buiten via de showbizzsite Radar Online, die anonieme bronnen citeerde.

De vraag of de acteur denkt dat zijn ex-vrouw Pamela Bach achter het verspreiden van het verhaal zit, beantwoordt Hasselhoff met 'wat denk je zelf?'. "Er ligt een gerechtelijk bevel over dit soort dingen dat ze maar blijft overtreden."

Drankjes

De als alcoholist te boek staande Hasselhoff bekent wel dat hij een paar drankjes heeft gedronken. Ook zegt hij naar het ziekenhuis te zijn gegaan, maar alleen omdat hij last had van zijn maag.

De beweringen dat hij zijn bewustzijn had verloren en heeft overgegeven spreekt hij tegen. "Ik heb twaalf uur in het hospitaal doorgebracht en voel me nu goed", aldus de acteur.