AMSTERDAM - Een zangeres uit Las Vegas is in Suriname opgepakt, omdat ze zich tijdens een concert zou hebben uitgegeven voor Toni Braxton. Dat hebben aanklagers woensdag gezegd.

Volgens de echtgenoot van Trina Johnson-Finn is zijn vrouw echter de dupe geworden van de man die de promotie voor het concert verzorgde, dat twee maanden geleden werd gegeven.

De promotor, Angel Ventura, zou zonder dat de zangeres en haar man ervan op de hoogte waren mensen voor de gek hebben gehouden en hebben rondverteld dat het concert werd gegeven door de echte Toni Braxton.

'Phony Toni'

De Surinaamse aanklagers geloven dat niet en willen Johnson-Finn, die in de Surinaamse pers al 'Phony Toni' wordt genoemd, vervolgen.

Ook Ventura wordt verdacht. De promotor verdween na het concert spoorloos en werd pas maandag in een bar in Paramaribo gearresteerd.

Geen succes

Het concert was overigens geen succes. Al bij het begin van het tweede nummer zat de zangeres er flink naast.

Veel van de drieduizend bezoekers van het concert, van wie sommigen maar liefst veertig euro voor een kaartje hadden betaald, begonnen de zangeres uit te jouwen.

Anderen, die na de valse noot wel door hadden niet naar Toni Braxton te luisteren gooiden rotzooi naar het podium. Daarna was het concert gauw afgelopen.