AMSTERDAM - Daphne Bunskoek werkt vanaf het najaar mee aan een dagelijkse talkshow op Net5. Los daarvan kan ze ook meewerken aan een reisprogramma bij BNN (Ned. 3), aldus een Net5-woordvoerster.

De titel van het nieuwe programma is nog niet bekend. De nieuwe Net5-talkshow wordt uitgezonden in de vooravond.

''Vijf prominente vrouwen spreken zich elke werkdag uit over al dan niet actuele onderwerpen en geven daar hun persoonlijke touch aan. Ze nemen hierbij geen blad voor de mond en sparen ook zichzelf niet'', legt de zegsvrouw van het tv-station uit.

Paul de Leeuw

Daphne Bunskoek heeft het programma mede ontwikkeld. Andere vrouwen die meewerken, zijn onder anderen ex-politica Hedy d'Ancona en columniste Aaf Brandt Corstius. En Vele Anderen (E.V.A.), de productiemaatschappij van Paul de Leeuw, produceert het programma.

Het programma duurt een uur. In elke uitzending schuiven in wisselende samenstelling vijf prominente vrouwen aan.

Wilders

''Zij bespreken zowel actuele als algemene onderwerpen en leggen die langs hun persoonlijke meetlat. Van de verkiezingen en het uiterlijk van Geert Wilders, van de wetenschap dat geluk genetisch bepaald is, tot aan de worsteling met under- dan wel overdressed zijn.''

Bunskoek is vanaf het begin bij de ontwikkeling van de talkshow betrokken door het zoeken en vinden van de juiste vrouwen. ''Het selecteren van deze vrouwen in kranten, cafés, universiteiten en op verschillende podia was al een groot genoegen en ik zie ernaar uit om met deze talenten aan tafel te zitten'', aldus Bunskoek.