AMSTERDAM - Alle ogen zijn de komende weken gericht op de Toppers die in Moskou een mooi resultaat hopen te halen. Of Jeroen van der Boom, de vervanger van Gerard Joling, na het songfestival nog lang Topper blijft is echter niet duidelijk.

“Daar kan ik nog niets over zeggen, mijn solocarriere gaat sowieso altijd voor. We zullen zien”.

Met het Eurovisiesongfestival in aantocht is Van der Boom vooralsnog praktiserend Topper. “We gaan in Moskou voor een plek in de finale, dan zien we wel waar het eindigt”. Daarmee is hij voorzichtiger dan collega Gordon.

“Hij is er heilig van overtuigd dat we gaan winnen, ik ben wat realistischer denk ik.”

Besluit

Het besluit voor Van der Boom om Joling op te volgen bij de Toppers was niet makkelijk. “Ik heb er lang over nagedacht maar vond het op een gegeven moment een beetje arrogant om nee te zeggen”, aldus de 36-jarige entertainer.

“Ik sta qua repertoire ver af van Gordon en Froger en ben ook heel anders dan Joling, misschien heb ik daarom ook wel ja gezegd”.

Hij nam direct contact op met zijn 'vriend' Joling toen hij werd gevraagd.

Open kaart

“Ik heb hem meegenomen in m'n beslissing, ik heb hem als eerste gebeld en open kaart gespeeld.”

Niet alleen persoonlijke overwegingen speelden mee bij Van der Boom's beslissing, ook commerciële belangen waren belangrijk.

“Ik heb de Toppers gedaan omdat er veel belangen speelden. De NOS, de TROS en een aantal andere instanties hebben me gevraagd uit sympathie maar ook of ik wilde helpen.”