AMSTERDAM - Casey Aldridge, die net uit het ziekenhuis is ontslagen na een auto-ongeluk, krijgt nu de strafrechtelijke gevolgen van dit ongeval voor zijn kiezen. De vader van de baby van Jamie Lynn Spears zal hooguit dertig dagen cel en een boete van ongeveer 130 euro krijgen.

Dat zei strafrechtspecialist Lester Gauthier tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

In de nacht van zondag 26 april op maandag 27 april verloor Aldridge de macht over het stuur. Zijn truck raakte de berm, waarna hij over de kop rolde.

Hij en twee andere inzittenden vlogen uit de auto. Aldridge werd met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De andere twee liepen lichtere verwondingen op.

Roekeloos

Aldridge wordt roekeloos rijgedrag ten laste gelegd. Meestal krijgen mensen volgens Gauthier voor dit soort vergrijpen een boete en een vergoeding voor de kosten die de rechtbank heeft moeten maken.

"Wordt hem toch een gevangenisstraf opgelegd, dan gaat het zeer waarschijnlijk om een voorwaardelijke celstraf", zegt de strafrechtspecialist.

Krijgt Aldridge een voorwaardelijke straf, dan moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen zoals een cursus autorijden en niet meer in de problemen komen gedurende de proeftijd.

Rijbewijs

Gauthier verwacht niet dat hij zijn rijbewijs kwijtraakt. Aldridge werd vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis.

Een bron dicht bij de familie stelt dat het erg goed met hem gaat, meldde People eerder. Hij zou de komende weken nog wel veel rust nodig hebben. Ook kampt hij volgens de bron nog met hoofdpijn.