AMSTERDAM - George Clooney is in de bres gesprongen voor zijn vriend Rande Gerber, die is aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. De acteur is ervan overtuigd dat de echtgenoot van het voormalige topmodel Cindy Crawford onschuldig is.

Dat zei hij in een verklaring tegenover het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Gerber werd in maart aangeklaagd door twee voormalige serveersters van een restaurant in San Diego waarvan hij de eigenaar is. Ze zeggen te zijn ontslagen omdat ze niet op de versierpogingen van Gerber en zijn managers ingingen.

Een van hen stelt bovendien dat Gerber haar op een avond in 2008 meermaals probeerde te kussen en probeerde haar in haar kruis te betasten.

"Ik was die hele avond bij Rande, net als een hoop andere mensen", zegt Clooney daarover. "Zij kunnen ook allemaal bevestigen: dit is nooit gebeurd. Punt uit."

Leugendetectortest

Een woordvoerder van Gerber verklaarde maandag tegen de entertainmentwebsite TMZ dat zowel Gerber als Clooney bereid is om zich aan een leugendetectortest te onderwerpen om te bewijzen dat de aantijgingen onjuist zijn.

De zegsman liet bovendien weten dat Gerber niet bereid is de zaak te schikken. "Hij onderneemt alle acties, ook juridische acties, die nodig zijn om zijn naam te zuiveren."

Crawford en Gerber zijn elf jaar getrouwd. Het stel heeft samen twee kinderen.