AMSTERDAM – Stacey Rookhuizen mag dan tegenwoordig een eigen stylist hebben, het X Factor-jurylid is nog steeds niet zo van het optutten. In haar jonge jaren had ze al helemaal niets met jurkjes en strikjes. “Ik was een jongetje”, zo zegt ze deze week in Grazia.

“Ik werd altijd Kees genoemd, zelfs door mijn moeder en zus”, vertelt de 23-jarige Rookhuizen in het tijdschrift “Ik had auto’s en treinen. Ik was heel veel aan het skateboarden in de half pipe, snowboarden, boomhutten bouwen – ik deed eigenlijk niets wat meisjes deden.”

Rookhuizen had dan ook helemaal niets met het typische meisjesspeelgoed. “Als ik dan een keer een Barbie had, deed ik die in de magnetron. Dat ging behoorlijk stinken en knetteren.”

Relatiekeuzes

Rookhuizen had geen standaard jeugd. Op haar zestiende begon ze haar eigen platenlabel en daardoor is ze snel volwassen geworden. Dat uit zich ook in haar relatiekeuzes, legt Rookhuizen uit. Zo valt het X Factor-jurylid voornamelijk op échte mannen.

“Ik val op mannen, niet op jongens. Dat zit ‘m niet in leeftijd, meer in uitstraling en lichaamsbouw. Ik heb het liefst een heel grote man waar ik zo in kan kruipen. Liever een buik dan iemand die te mager is”, aldus Rookhuizen.

Contract

Met muzikanten uit de bands waarmee ze werkte is ze nooit een relatie begonnen. “Dat is eigenlijk wel grappig, want er zaten mooie muzikanten bij. Ik maakt er altijd grapjes over: ik doe het niet met mijn bandleden, dat staat in het contract.”