AMSTERDAM – Modeliefhebbers konden maandagavond in New York hun hart ophalen. Tientallen beroemdheden paradeerden over de rode loper van het Costume Institute Gala, een van de grootste mode-evenementen ter wereld.

Sterren als Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Kate Hudson en Katy Perry woonden het mediagenieke evenement bij. Het Britse topmodel Kate Moss viel op door zich te kleden als een Griekse godin. Ze arriveerde aan de arm van ontwerper Marc Jacobs, die een speciale rol had tijdens de avond.

Ook de outfit van popster Madonna werd geroemd. De Queen of Pop droeg een blauw-zwart kostuum van Louis Vuitton, met hoge laarzen van lak. De zangeres maakte haar outfit compleet met een felblauwe strik op haar hoofd.

Rihanna

Zangeres Rihanna liet zich ook weer eens in het openbaar zien. De zangeres liet zich de afgelopen maanden weinig zien, nadat ze in februari mishandeld werd door haar toenmalige vriend Chris Brown.

Het Costume Institute Gala, werd dit jaar gepresenteerd door Justin Timberlake en Anna Wintour. Het thema van dit jaar was ‘The Model as Muse’ (Het model als muze).

Volgens eerdere berichten is er dit jaar door de kredietcrisis bezuinigd op het glamoureuze evenement. Modehuizen waren bereid minder geld uit te geven aan sponsoring.

Costume Institute Gala