AMSTERDAM - Onder grote belangstelling van pers en fans zijn Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom dinsdagochtend vertrokken naar Moskou voor het Eurovisiesongfestival. De Toppers hebben een rotsvast vertrouwen in een goede afloop: ''Wij gaan voor de finale!''

''Dit is de leukste bevrijdingsdag ooit'', aldus Gordon. Tussen het uitdelen van handtekeningen en foto's door maakten de mannen nog even gebruik van de Nederlandse camera's die op hen gericht stonden.

Hun nummer Shine, waarmee ze op donderdag 14 mei de halve finale en zaterdag 16 mei de finale van het liedjesevenement in Moskou hopen te winnen, klonk geregeld door de vertrekhal van luchthaven Schiphol.

Vlaggetjes

Songfestivalkenner Cornald Maas was gelukkig met de grote groep uitzwaaiers op Schiphol, getooid met vlaggetjes, petjes, sjaals en toeters. ''De Toppers hebben het songfestival op de kaart gezet, mensen weten weer wanneer het is.''

Idolaat

Gordon liet eind vorige maand nog in Volkskrant Magazine weten dat hij zich nog steeds niet kan voorstellen dat hij meedoet. "Ik ben helemaal idolaat van het Eurovisiesongfestival. Altijd al geweest."

Hij liet weten dat hij het een enorme eer vindt om Nederland te mogen verdedigen. "Het meest fantastische vind ik nog dat ik zelf het liedje heb geschreven. Als wij straks in Moskou winnen, heb ik toch het gevoel dat het applaus iets meer voor mij is."

Visioen

En Gordon heeft goede hoop dat De Toppers gaan winnen. "Ik heb het gezien. Een visioen. Heel lang geleden al. Dat ik het Eurovisiesongfestival won. Ik zag mezelf intens gelukkig op het podium staan. Eindelijk erkenning", zo zei hij vorige maand in het interview.