AMSTERDAM - Wendy van Dijk mag dan inmiddels bevestigd hebben dat ze een relatie heeft met RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, de presentatrice vindt nog steeds dat ze er goed aan heeft gedaan om aanvankelijk te zwijgen.

Dat laat de 38-jarige Van Dijk zaterdag weten in een interview met het AD. De presentatrice zegt het vreselijk te vinden dat ze vorig jaar afgeschilderd werd als een leugenaar, omdat ze ondanks veelzeggende paparazzifoto's weigerde toe te geven een relatie te hebben met Galjaard.

"Ik heb nooit gelogen. Dat wilde ik juist niet. Maar Erland en ik leerden elkaar net kennen. Ik had tijd nodig om te onderzoeken wat ons contact betekende. Aan iets serieus was ik nog niet toe. Dan verkondig ik toch niet dat het wél zo is", zegt ze in de krant.

Moeilijk

Het koppel heeft al meer dan een jaar een relatie, maar door alle roddelverhalen zijn de eerste maanden erg moeilijk geweest voor de presentatrice.

"Het is heel heftig geweest. Na de eerste foto van ons twee wist ik: vanaf nu worden we overal gevolgd."

Hoewel haar manager en broer haar adviseerden om open te zijn over de situatie, besloot Van Dijk te zwijgen. "Ik weiger mijn leven te laten leiden door wat er in bladen verschijnt. Mijn grens is in die periode echt bereikt. Een beslissing over een relatie is aan niemand anders dan aan mij."

Haat

Vooral ook de reacties op die beslissing hebben haar erg gekwetst. Van Dijk vond het "afgrijselijk" om te lezen wat er in die periode allemaal over haar geschreven werd. "Wat een woede, wat een haat", aldus de presentatrice. "Mensen die hun frustraties van zich af schrijven weten niet hoe ze iemand kunnen raken."

Ook op andere gebieden kreeg Van Dijk het laatste jaar veel over zich heen. Zo werd het haar persoonlijk aangerekend dat 'Million Dollar Wedding' een flop werd, en werd de presentatrice er onterecht van beschuldigd dat ze zou zijn vreemdgegaan met Reinout Oerlemans.

Bekendheid

Hoewel Van Dijk het liefst zou willen dat haar privéleven met rust gelaten zou worden, weet ze als geen ander dat dat een utopie is. "Het kan simpelweg niet. Bekendheid hoort bij presenteren en acteren. En daar ligt mijn hart."