Met daarin deze week de Koninklijke couture-crisis, sterrenhuizen in de ramsj, Hazes-rel bij dood Rachel's moeder, dat Katja een klein neefje krijgt, Linda's zwembadruzie met haar buurman en Holland has got no talent (volgens La Paay). Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Katja's neefje

Het had zo leuk geleken: de kinderen van Katja en Birgit Schuurman die samen zouden spelen. Helaas kreeg Katja een vroege miskraam. Met Birgit's buikje gaat het juist uitstekend. De trotse vader, rocker Arne, vertelt dat de baby goed groeit en over een maand of drie wordt geboren.

Ook verklapt hij terloops dat hij een zoon zal krijgen. De naam hebben ze al uitgezocht. Deze mededeling moet voor Katja extra zwaar zijn. Nu ze weet dat ze een neefje krijgt, wordt het baby-idee opeens wel heel tastbaar.

Haar kindje zou leuk met dit neefje hebben kunnen rondkruipen. Hopelijk oefent ze flink door met Thijs en mag zij binnenkort ook melden dat er een eigen kindje op komst is.

Afdragertjes

Gezellig, de Zweedse koning en koningin waren op bezoek in Nederland. Tout de Koninklijke familie was opgetrommeld om het stel te amuseren. Daar hoorde natuurlijk ook een officieel banket bij in gala-kleding. Maxima dook in de juwelenkluis en viste er een mooie diamanten tiara uit.

Maar de jurk die ze droeg, die kennen we al. Het knalroze strapless gewaad droeg ze ook al op Alexander's verjaardag. Weliswaar stikte de hof-naaister er een extra randje kant langs, maar het is en blijft dezelfde jurk. Ook Beatrix en Margriet gingen de zolder op en visten er afdragertjes uit de mottenballen.

Bea goochelde wat met een extra laag stof, maar Margriet trok gewoon haar oude japon weer aan. De bladen vragen zich dan ook af of er ook credietcrisis aan het hof heerst en er op de kleding wordt bezuinigd. Of zijn Zweden en Holland zo goed bevriend, dat de dames deze on-modieueze daad wel wordt vergeven?

Strijd bij sterfbed

De moeder van Rachel Hazes was al enige tijd ernstig ziek. Rachel sleepte nog snel haar nieuwe Italiaanse vriend mee naar het ziekenhuis om kennis te maken. Net op tijd, want kort daarna overleed moeder Friedel, pas 63 jaar.

De weduwe van André had kort daarvoor nog fikse ruzie met haar ouders gehad. Zij wilden een boek schrijven over de leugens rondom André en hun dochter. Rachel was woedend en verbrak alle banden. Met haar moeder maakte ze het goed, op haar vader bleef ze kwaad.

Maar vlak voor Friedel's dood is de ruzie blijkbaar beslecht. Rachel heeft boven het sterfbed bikkelhard onderhandeld met haar pa. Alleen als hij beloofde haar het manuscript van het boek te geven, wilde ze vrede sluiten. Volgens de bladen is vader overstag gegaan zodat de familie nu samen naar de begrafenis kan. Wie zegt nu nog dat Rachel geen keiharde zakenvrouw is?

Sterrenhuizen in de uitverkoop

Ook in showbizzland is de crisis toegeslagen. Menig BN'ner krijgt volgens Weekend zijn of haar huis niet verkocht. En hoeveel ze ook verdienen, met twee hypotheken zitten wil niemand. Vandaar dat de meesten de prijs flink hebben verlaagd.

Rossana Lima, vrouw van Kluivert, heeft dik 25.000 Euro van haar Larense twee-onder-1 kap afgedaan. Ron Boszhard, die door een scheiding moest verhuizen, zakte maar liefst 80.000 met zijn 'boerderette' in Noord-Holland. Hij maakt dan nog steeds 350.000 winst, maar moet dat delen met zijn ex.

Presentator Rob Kamphues deed 30.000 van de pijs af, maar krijgt zijn huis in Purmer niet verkocht. En het flatje van Danny de Munk in Purmerend staat ook al een jaar te koop. Dit huis had hij als belegging gekocht en blijkbaar gaan de Musical-zaken zo slecht, dat hij de bijna 3 ton graag wil cashen. 'Krijg toch allemaal de tering' zal hij nu ongetwijfeld zijn makelaar wel eens toewensen.

Zwembadruzie

Je heet Linda de Mol en woont op een landgoed. Je hebt alles al, behalve...een zwembad. Dus werd er een vergunning aangevraagd, want ja, ook daar ontkomen BN'ners niet aan. Helaas blijkt de presentatrice naast een boze buurman te wonen.

Hij maakte bezwaar omdat hij geluidsoverlast van gillende kinderen vreesde. Het zwembad zou op bijna 100 meter van zijn tuin komen, maar dat vond hij te dichtbij. Gelukkig voor Linda koos de gemeente haar kant en mochten de graafmachines aan de slag.

De buurman is 'not amused' en wil nu zelfs verhuizen. Volgens Story heeft hij een website van zijn landhuis gemaakt en vraagt de kijkers een bod uit te brengen. Jammer dat het blad niet even het adres van de site vermeldt. We hadden graag even over de schutting gekeken en een glimp opgevangen van Linda, Jeroen, de kids en hun zwembadpret. Gewoon even kijken of ze in badpak wel 'pool-proof' is.

No talent

Sinds ze in Londen woont, vindt Patricia Paay zichzelf Engeland-deskundige. In Story vertelt ze in elk geval dat 'haar' Britten veel beter tv kunnen maken. Als jurylid van Holland's Got Talent vindt ze de versie van de Engelsen véél beter.

In Nederland doen er veel te veel kinderen mee, die hebben geen glamour. Nee, dan de Britse versie. 'Aan die kandidaten zit vaak een verhaal vast. Dat levert schitterende televisie op. Dat is showbizz, dat is entertainment'. La Paay doelt natuurlijk op de slonzige huisvrouw Susan Boyle, die een prachtige stem blijkt te hebben.

Kids er uit, tranentrekkers er in, meent de ex-Star Sister. Story vraagt zich af of ze haar boekje te buiten gaat met deze kritische uitspraken. Ze lispelt nog snel even dat ze 'gek is op kinderen', maar verder blijft ze bij haar mening. De deelnemers zijn gewaarschuwd: zonder spraakmakend verhaal kun je het shaken bij Patries.