KINGSTON - De Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt is woensdag opgenomen in het ziekenhuis. De drievoudig olympisch kampioen was met zijn BMW over de kop geslagen op een snelweg in Jamaica.

Heel Jamaica slaakte woensdag (plaatselijke tijd) een zucht van verlichting.

Hun olympische held Usain Bolt hield slechts lichte verwondingen over aan een spectaculair ongeval met zijn BMW sportwagen.

Hinkend

''Ik ben in orde'', zei de topsprinter toen hij hinkend het ziekenhuis in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston verliet.

Bolt bestuurde zelf de BMW.

Hij verloor de macht over het stuur op Highway 2000, een van de nieuwste snelwegen in Jamaica. Het wegdek zou door regenval nat zijn geweest. De sportwagen vloog over de kop en landde in een greppel.

De olympisch kampioen op 100, 200 en 4X100 meter stapte zelf uit het zwaar beschadigde voertuig. Ook de onbekende vrouw die naast hem zat in de auto, kroop zonder noemenswaardig letsel uit het wrak.

Ziekenhuis

In het ziekenhuis werd duidelijk dat Bolt inderdaad niets mankeerde. De 22-jarige atleet had slechts last van zijn linkervoet, maar daarmee was hij bij het uitstappen van de gecrashte auto in een doornstruik gestapt.

Het ongeval was nationaal nieuws in Jamaica en in het parlement werden de beraadslagingen stilgelegd.

Parlementsvoorzitter Andrew Holness kwam zelfs met een verklaring naar buiten: ''Uit de gegevens die wij hebben ontvangen, blijkt dat Usain Bolt niet ernstig gewond is en daarom kan heel Jamaica opgelucht ademhalen.'' Wat volgde was een donderend applaus.

Actie

Bolts manager Norman Peart zei dat zijn beroemde pupil toch even de tijd moest nemen om te herstellen.

''We houden hem goed in de gaten.'' Het is ook nog onzeker of Bolt zaterdag in actie kan komen bij atletiekwedstrijden in Kingston. ''We zullen de komende dagen bezien of Usain in staat is om te lopen.''