AMSTERDAM - Een après-skihut in Eersel mag van een rechter in Den Bosch vanaf donderdag de naam Bolle Jan dragen. De familie Froger was het niet met de naam eens: het Amsterdamse café dat wordt uitgebaat door Nancy Froger heet eveneens Bolle Jan.

De Frogers spanden een kort geding aan om te voorkomen dat de Brabantse après-skihut dezelfde naam gaat voeren. De rechter is er echter niet van overtuigd dat het Amsterdamse café Bolle Jan bekendheid geniet in Eersel en omgeving.

Daarom mag de après-skihut vanaf Koninginnedag dezelfde naam voeren.

"De uitspraak is zeer teleurstellend en onbegrijpelijk", zegt de advocaat van de Frogers, M. Kashyap. "Voor ons is klip en klaar dat Bolle Jan in heel Nederland bekend is."

Vader

Volgens de advocate weet de familie nog niet of ze verdere stappen gaat ondernemen. Café Bolle Jan, in de buurt van het Rembrandtplein, wordt al dertig jaar geëxploiteerd door de familie Froger.

Het café is vernoemd naar vader Froger, die de bijnaam Bolle Jan had en het café in 1981 opende.

Proceskosten

Omdat Nancy Froger, de zus van Topper René, het geding verloren heeft, moet ze de proceskosten van ruim negenduizend euro betalen. "Een erg hoog bedrag", vindt de advocate, "daar zijn we het ook zeker niet mee eens."

Dat de proceskosten hoog uitvallen, komt doordat de advocaat van de tegenpartij zegt dat ze veel uren in de rechtszaak gestoken heeft.