AMSTERDAM – Maria Kooistra heeft naar eigen zeggen altijd al een luxeleven geleid, maar eigenlijk geeft ze niet zoveel om geld. Daarom heeft ze besloten minder geld uit te geven en haar leven te veranderen.

Dat vertelt de actrice aan tijdschrift Grazia. “Sinds een maand wil ik geen geld meer uitgeven, maar god weet hoe lang dat gaat duren”, aldus Kooistra.

“In mijn studententijd had ik niks, maar toen al had ik een voorkeur voor luxe. Ik ging bij de slager langs om een klein biefstukje te halen van tachtig gram voor acht euro of zo.”

Huisvrouw

Kooistra probeerde al eens haar leven om te gooien. Na het acteren wilde ze een soort perfecte huisvrouw worden. “Ik heb de handdoek alweer in de ring gegooid.”

“Een perfecte huisvrouw is een vrouw die er altijd goed uitziet, die drie keer per dag uitgebreid kookt voor al haar kroost. Dat de kinderen altijd gekamde haren hebben en op tijd zijn bij hun lesjes. Ik werd helemaal gestoord!”, aldus Kooistra.

Beeldhouwen

Sinds kort heeft Maria beeldhouwen weer opgepakt. “Ik ben een heel leuke richting ingeslagen. Nu alleen nog een balans vinden tussen werk en privé.”

De actrice werd onder andere bekend door rollen in Goede Tijden Slechte Tijden en Costa.