AMSTERDAM - Susan Smit houdt wel van het onaangepaste in mannen. "Ik moet er niet aan denken om een vriendje te hebben dat zijn biertje keurig op een viltje zet", zo zegt de schrijfster deze week in Grazia.

Een ideale schoonzoon is dan ook niks voor haar. "Dan blijf je dus over met een totaal oninteressant iemand, een gedomesticeerd hondje", meent de 35-jarige schrijfster.

Wat Smit wél zoekt in een man weet ze inmiddels goed na een aantal mislukte relaties. Zo zoekt ze iemand die lekker rebels en eigenzinnig is. "Ik vind mannen die daarin een soort onbeschaamdheid hebben wel heel erg aantrekkelijk. Onweerstaanbaar."

Het voormalige fotomodel vervolgt: "Ik ben gek op mannen die buiten de massa durven te staan en mij daarin verrassen. Mannen aan wie ik mijn nagels kan scherpen en met wie ik een beetje kan sparren."

Schoonheid

Uiterlijk speelt niet per definitie een rol. "In mijn modellentijd heb ik met mooie jongens gewerkt. Maar als daar geen enkele boeiende opmerking uit komt, dan verschrompelt die schoonheid waar je bij staat."

Kwetsbaar

Op dit moment heeft Smit weinig behoefte aan een nieuwe vriend, zo zegt ze in het tijdschrift. De schrijfster is pas sinds kort vrijgezel en voelt zich op dit moment kwetsbaar. "Ik heb het gevoel dat ik echt even bij moet komen."

Smit zegt op dit moment dan ook vooral behoefte te hebben aan luchtigheid. "Voor je het weet, zit je anders weer in een nieuwe relatie. En daar heb ik helemaal geen trek in op dit moment."