AMSTERDAM - Arie Boomsma staat nog steeds achter zijn fotoshoot in het L'HOMO. Dat zegt de presentator in het tijdschrift, dat maandagavond gepresenteerd werd. "Het leek mij een mooi signaal als ik met mijn gezicht in in L'HOMO ging staan."

Boomsma heeft zichzelf vooraf de vraag gesteld wat hij met de fotoshoot wilde communiceren, zo zegt hij in het blad.

"Vanuit het christendom klinkt te vaak een veroordelend, liefdeloos geluid over homoseksualiteit. Precies het tegenovergestelde van waar het volgens mij om draait. God maakt geen onderscheid tussen mensen, die houdt net zoveel van homo's als van hetero's." Boomsma hoopte dan ook dat de fotoshoot een mooi signaal zou zijn.

Provoceren

Toch is dat niet de enige reden geweest, geeft de presentator eerlijk toe. "De keuze heeft ook te maken met de drang om te provoceren en een beetje ijdelheid. Maar uiteindelijk gaat het om de samenwerking en wat je daarmee communiceert. Daar sta ik achter."

Schorsing

Boomsma betreurt dat de fotoshoot heeft geleid tot een schorsing van drie maanden bij de EO, al meent de presentator dat deze maatregel wel terecht is.

"Ik nam de beslissing om aan L'HOMO mee te werken in mijn eentje, zonder overleg met mijn werkgever. Dat was onprofessioneel en daarom ben ik geschorst. Terecht. Contractbreuk." Boomsma voegt daaraan toe dat hij niet verwacht had dat het ook echt zo ver zou komen.

Boomsma presenteerde programma's als Ontopic en 40 dagen zonder seks. De presentator is op dit moment verloofd met zijn vriendin Kieu.

L'HOMO gepresenteerd