AMSTERDAM - De complete erfenis van zanger Kurt Cobain is verdwenen. Dat concludeerde Cobain's weduwe Courtney Love toen ze de papieren beter bekeek. De New York Post meldt dat zo'n 530 miljoen dollar, ruim vierhonderd miljoen euro, weg is.

De mensen die de erfenis moesten beheren voor Love en Frances Bean, de dochter van Love en de Nirvana-zanger, hebben het geld gebruikt om te handelen in vastgoed. Daartoe werden rekeningen geopend op naam van Cobain, Love en Frances Bean.

"Ik heb nog nooit zo veel hebzucht en morele schande gezien", zegt de advocaat van Love. De komende maand worden rechtszaken aangespannen om de huizen terug te krijgen.

Volgens de advocaat kon dit gebeuren doordat Love de bankzaken lang niet goed in de gaten hield. "Ze merkte pas dat het geld weg was toen er niets meer was."

Verdovende middelen

"Het is geen geheim dat Courtney heeft geworsteld met het gebruik van verdovende middelen, maar het laatste jaar heeft ze dingen serieuzer aangepakt en kreeg ze in de gaten dat niet alles goed liep."

De advocaat zegt dat zo'n dertig miljoen dollar is teruggevonden, maar dat er nog vele miljoenen ontbreken.

Cobain pleegde in 1994 zelfmoord. Hij liet zijn geld na aan zijn moeder, zussen, broer, vrouw en dochter.