Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Mirella van Markus wil nieuwe uitdaging

HILVERSUM - Mirella van Markus stopt aan het einde van dit seizoen met de presentatie van KRO Goedemorgen Nederland. Na drie jaar is ze toe aan ''een nieuwe uitdaging'', liet de KRO dinsdag weten. Wat Van Markus hierna gaat doen, is nog niet bekend.
Door ANP

''Na drie jaar Goedemorgen Nederland en vroeg uit de veren is het gewoon een mooi moment om op een andere plek met mijn ambities verder te gaan'', zegt Van Markus.

Ze heeft een ''fantastische tijd'' gehad bij het televisieprogramma. ''De vroege ochtend brengt een bijzondere sfeer met zich mee en je ontmoet je gasten, of het nu politici zijn die 's nachts nog een debat hebben gehad of artiesten die rechtstreeks van een concert komen, op hun puurst.''

Koude kleren

De KRO kan zich goed voorstellen dat Van Markus klaar is met het programma. ''Drie jaar lang midden in de nacht uit je bed gaat je niet in de koude kleren zitten'', zegt Taco Rijssemus, directeur Media.

Wat de omroep betreft kan de tv-presentatrice ook bij de KRO iets anders gaan doen. ''Maar het is afwachten welke mogelijkheden zich aandienen.''

Sven Kockelmann

De laatste aflevering van KRO Goedemorgen Nederland dit seizoen is te zien op 15 mei. Van Markus zal in die week haar laatste uitzending presenteren. De presentatie in het nieuwe seizoen vanaf 7 september zal in handen komen van Sven Kockelmann.

Aanbevolen artikelen