AMSTERDAM – De familie Schoemacher wordt al jaren verscheurd door een heftige ruzie. Moeder Schoemacher Edith verdedigt nu haar zoon Robert en verlaat haar man.

“Mijn man Matthijs en ik leven al zes jaar niet meer samen”, vertelt de 73-jarige vrouw tegen weekblad Story.

“Officieel zijn we nog niet gescheiden, maar dat zal er binnenkort wel aankomen. Door de strijd is mijn huwelijk op de klippen gelopen.”

Vader Matthijs en hun zoon Robert Schoemacher hebben al een tijd ruzie die kort geleden weer oplaaide door beschuldigingen van fraude.

Verlaten

“Mijn man eiste dat ik partij zou kiezen en dat heb ik gewoonweg geweigerd. Hij heeft het me zeer kwalijk genomen. Ik besloot hem te verlaten en ben tot op de dag van vandaag niet teruggekeerd.”

Volgens de moeder van Schoemacher komen er alleen maar verliezers uit de strijd. “Het vervelende is ook dat het nu de hele familie raakt. Niet alleen ik, maar ook alle kinderen en kleinkinderen hebben er last van.”

Zakkenvuller

Dat haar zoon afgeschilderd als een ordinaire zakkenvuller is volgens haar de schuld van haar man.

“Hij is een verbitterd mens. Wie denkt dat we het hier over een zielige oude man van 78 jaar hebben komt bedrogen uit. Hij is gewoon een in en in slimme en sluwe vos die exact weet wat hij doet.”

Oorzaak van de strijd zou een lening zijn. “Robert heeft een privé-lening bij zijn vader afgesloten. Die lost hij keurig af, maar niet genoeg in de ogen van zijn vader. Ik word woedend als ik hoor dat mijn man beslag heeft laten leggen op het onroerend goed en op alle bankrekeningen van Robert.”