CANNES - Zanger Ronan Keating gaat namens de BBC het van oorsprong Nederlandse programma Over Mijn Lijk (BNN) presenteren.

Dat meldde Marc Dik van producent Skyhigh TV dinsdag op de internationale mediabeurs MipTV in Cannes.

Dik, ook bekend als EO-presentator, is zeer trots dat hij het tv-format kon slijten aan de BBC. Die Britse omroep verzint veel tv-formules namelijk zelf.

In Over Mijn Lijk vertellen terminaal zieke jongeren over hun naderend levenseinde en hoe ze hun laatste periode invullen. ''Het is eigenlijk vooral een show over het leven'', karakteriseert Dik, die het programma ook al heeft verkocht aan België, Noorwegen en Zweden.

Kanker

Ronan Keating, bekend van de band Boyzone, verloor zijn moeder aan kanker. Hij is daarom extra geïnteresseerd in het presenteren van het programma. Bovendien wil hij zijn zangcarriere een nieuwe 'boost' geven, dus zoekt hij weer meer de publiciteit.

De BBC wil het programma ook graag hebben, omdat de Britse realityster Jade Goody stevig in de schijnwerpers staat. Zij stierf onlangs aan kanker nadat zij eerder haar laatste levensfase zoveel mogelijk door camera's liet vastleggen.

Ook voor haar komende uitvaart bestaat veel belangstelling. Al met al vermoedt de BBC dat Over Mijn Lijk, dat bij de Britten logischerwijs Over My Dead Body gaat heten, goed past in de huidige tijdgeest.