AMSTERDAM - Madonna heeft bevestigd dat ze bezig is met de adoptie van een meisje uit Malawi. De popster liet via haar woordvoerder Liz Rozenberg weten dat ze de standaardprocedures volgt voor de adoptie van een kind uit het Afrikaanse land.

Tegenstanders van de adoptie claimen dat het adoptieproces wordt versneld omdat de zangeres beroemd is.

De 50-jarige Queen of Pop arriveerde zondag in Malawi met haar biologische kinderen Lourdes (12) en Rocco (8) en met haar adoptiezoon David (3), die ook uit het land afkomstig is.

Maandag kreeg ze in een lokale rechtbank te horen dat haar adoptieverzoek is aangehouden tot vrijdag. Dan wordt duidelijk of de artieste haar gezin mag uitbreiden met de 4-jarige Chifundo James.

Rijkdom

In 2006 kwam de adoptie van de destijds dertien maanden oude David Madonna ook al op kritiek te staan. Ze zou ze haar rijkdom en faam misbruiken om de verplichte bedenktijd van 18 tot 24 maanden te omzeilen.

Daarnaast vrezen critici dat arme ouders worden aangemoedigd om hun kinderen achter te laten in de hoop op een beter leven voor hun nageslacht als ze worden geadopteerd.

Huwelijk

Madonna adopteerde David destijds met haar echtgenoot Guy Ritchie, van wie ze onlangs scheidde na een huwelijk van acht jaar. De afwikkeling van de adoptieprocedure nam uiteindelijk ruim anderhalf jaar in beslag.

Een Malawische ambtenaar werd eerder aangewezen om te controleren of zijn nieuwe ouders goed voor David zorgden.

Madonna bevestigt adoptieplannen