AMSTERDAM - Yes-R is erg veranderd sinds hij muziek maakt. In het verleden hing de 22-jarige rapper regelmatig op straat en belandde hij zelfs een keer in de gevangenis. "Eenmaal buiten wist ik dat ik er nooit terug zou komen", zo zegt Yes-R deze week in Grazia.

De rapper hing vroeger vaak met vrienden in de stad, bijvoorbeeld als er lessen uitvielen. "En dan ga je domme dingen doen. Daarom heb ik de muziek opgezocht, het houdt me van de straat", zo zegt hij in het tijdschrift.

Zijn verblijf in de gevangenis was een ommekeer voor de rapper. "Ik dacht: Dit gebeurt alleen in films, en nu zit ik hier echt."

Domme shit

Toen een vriend hem in de gevangenis belde om te vertellen dat hij die avond ging stappen, brak er iets in Yes-R. "Toen dacht ik: Mijn vrienden gaan uit en moet je eens kijken in wat voor domme shit ik zit. Dat was de ommekeer."

De rapper heeft tijdens zijn verblijf in de jeugddetentie veel aan de muziek kunnen doen. "In de bak had ik genoeg tijd om aan mijn teksten te werken. Daarna is het alleen maar beter met me gegaan."

Supertrots

Inmiddels zit Yes-R helemaal op het goede pad. Hij drinkt en rookt niet en het geloof is erg belangrijk voor hem geworden. "Ik heb geen drugs of alcohol nodig om lol te hebben en daar ben ik supertrots op", aldus de muzikant.