CANNES - Forensisch rechercheur Gil Grissom uit de hitserie CSI werkt samen met de makers van deze reeks aan een kortstondige terugkeer in CSI.

Dat heeft acteur William Petersen, die negen jaar lang in de huid kroop van deze speurneus in Las Vegas, dinsdag gezegd op een persconferentie tijdens het internationale mediafestival MipTV in het Franse Cannes.

In Nederland is CSI te zien via RTL4 en komt Grissom ook nog steeds in actie. In Amerika is hij echter al vervangen door acteur Laurence Fishburne.

Opduiken

Toch lijkt het de makers en Petersen leuk om Grissom plotseling nog even te laten opduiken in de Amerikaanse serie. Hoe dat zijn beslag gaat krijgen, kon Petersen nog niet zeggen.

Op de persconferentie werd hem verder gevraagd of een plan voor een film van CSI in het vat zit. Volgens de acteur, die inmiddels weer naar het theater is teruggekeerd, is een rolprent vooralsnog niet aan de orde.

''Films worden meestal pas gemaakt als de tv-serie ten einde is. Het ziet er nu niet naar uit dat dat bij CSI snel het geval zal zijn'', aldus 'Grissom'.

Gunsmoke

Petersen heeft geen idee hoe lang CSI nog op de buis zal blijven. ''In Amerika was de western Gunsmoke ooit 22 jaar op tv. De acteur die daarin de hoofdrol speelde, bleef er werkzaam tot aan zijn dood. Ik denk dat de eerste CSI-reeks kans maakt om de Gunsmoke van deze tijd te worden. Alleen zal ik dat niet meer meemaken.''