GRONINGEN - De rechtbank in Groningen heeft maandag bepaald dat het onderzoek naar de dood van de vriend van model Kim Feenstra wordt heropend. Volgens de rechter is het onderzoek in de zaak onvolledig.

De 29-jarige Joshua Bathoorn werd op 9 augustus vorig jaar door agenten dood in de woonkamer van een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat gevonden.

De 32-jarige Arron B. wordt ervan verdacht de vriend van Feenstra te hebben doodgestoken. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor doodslag.

Onvolledig

De advocate van de verdachte voerde tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden aan, dat zij vond dat het technisch onderzoek naar de dood van Bathoorn niet volledig was gedaan.

Zo zouden op het mes waarmee het slachtoffer is gestoken meerdere sporen, waaronder bloedsporen, zijn gevonden die niet zijn onderzocht. De rechtbank is het met haar eens en heeft de rechter-commissaris opdracht gegeven nader onderzoek uit te voeren.

Tafel

Verder wil de rechtbank meer weten over wat zich voor de dood van het slachtoffer heeft afgespeeld. Volgens verklaringen van de verdachte zou Bathoorn met een tafel hebben gegooid, nadat hij was neergestoken. De rechtbank wil van een patholoog weten of dat mogelijk is.