CANNES - Het gezin van zanger René Froger zet zich in het nieuwe tv-seizoen opnieuw in voor minder bedeelden.

Na de succesvolle reeks Effe Geen Cent Te Makken (RTL4), ter promotie van de Voedselbank, gaan de Frogers dit keer meehelpen met de organisatie van vakantieweken voor Nederlandse kinderen ''die daar anders om de een of andere reden niet aan toekomen''.

Dat meldde tv-productiebedrijf Talpa maandag op de internationale mediabeurs MipTV in Cannes. Net als Effe Geen Cent Te Makken wordt ook de nieuwe serie door dit bedrijf van John de Mol geproduceerd.

Brabantse bossen

De acht afleveringen van de nog naamloze reeks komen in het najaar bij RTL4 op de buis. René, Natasja en hun zonen Maxim en Didier gaan wegens het tv-project de komende zomer een aantal weken doorbrengen in de Brabantse bossen. Hoe zij daar worden gehuisvest, is nog niet bekendgemaakt.

Net als de overige vrijwilligers van de Stichting Heppie gaan ze zich inzetten om kinderen een leuke vakantie te bezorgen.

Hotel Heppie

Ook vraagt de prominente Gooise familie in het programma aandacht voor de bouw van Hotel Heppie. Dat is een hotel dat de stichting wil bouwen om kinderen die anders niet op vakantie kunnen gaan, toch vakantieplezier te bezorgen.

''René en Natasja staan te trappelen om dit mooie initiatief een flinke steun in de rug te gaven'', aldus de Talpa-woordvoerder.