AMSTERDAM - Miley Cyrus was zaterdag tot tranen geroerd toen ze de Kids Choice Award voor beste zangeres in ontvangst mocht nemen. "Ik dacht echt dat ik zou gaan verliezen", zei de geëmotioneerde zangeres en actrice.

Cyrus won ook vorig jaar de award voor beste zangeres.

'High School Musical 3: Senior Year' werd gekozen tot beste film. Actrice Vanessa Hudgens viel in de prijzen voor haar rol in de Disney-musical.

Will Smith ging ervandoor met de award voor beste acteur, Jesse McCartney werd gekozen tot beste zanger. Ook Beyoncé en de Jonas Brothers gingen met een beeldje naar huis.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio kreeg de Big Green Help Award uit handen van Cameron Diaz. De 34-jarige acteur kreeg de award, die voor het eerst werd uitgereikt, voor zijn inzet voor een beter milieu.

De Kids Choice Awards worden jaarlijks uitgereikt door zender Nickelodeon op basis van stemmen van jonge kijkers. Prijzen zijn er niet alleen voor muziek en films, er worden ook awards uitgereikt voor boeken, sporters en computergames. Dit jaar stemden ruim negentig miljoen kijkers.