AMSTERDAM - Madonna arriveert naar verwachting zondag in Malawi. Dat hebben de autoriteiten van een vliegveld in het Afrikaanse land zaterdag naar buiten gebracht.

De Amerikaanse zangeres wordt volgens een betrokken ambtenaar maandag in een rechtbank in het land verwacht voor de afrondingen van de adoptie van een Malawisch meisje.

Donderdag bevestigden Malawische en Amerikaanse regeringsfunctionarissen dat Madonna bezig is met het adopteren van een tweede kind uit het land waar ook haar zoontje David (3) vandaan komt.

Meisje

Het zou gaan om een 4-jarig meisje wier moeder kort na haar geboorte overleed. Haar vader leeft nog wel.

Een Britse liefdadigheidsorganisatie riep de 50-jarige artieste zaterdag op om af te zien van de adoptie. Volgens een woordvoerder van Save the Children is adoptie in veel gevallen ongepast en onnodig.

Volgens de organisatie, die zich inzet voor het belang van kinderen wereldwijd, zouden kinderen het beste kunnen worden opgevoed door familieleden. Ook bij de adoptie van David kreeg Madonna destijds dergelijke adviezen.

Raising Malawi

De toekomstige dochter van Madonna werd volgens bronnen na de dood van haar moeder aanvankelijk opgevangen door haar oma en een oom. Later zou ze echter over zijn geplaatst naar een weeshuis dat tot Madonna's liefdadigheidsorganisatie Raising Malawi behoort.