AMSTERDAM - De weduwe van Aaron Spelling heeft de villa waar zij met haar man woonde te koop gezet. Voor een kleine 113 miljoen euro is het optrekje te koop.

De villa staat in de chique wijk Holmby Hills in Los Angeles. Daarmee is de villa het duurste huis dat op dit moment te koop is in de Verenigde Staten.

Aaron Spelling, die in 2006 op 83-jarige leeftijd overleed, was de man achter hitseries als Dynasty, Charlie's Angels en Beverly Hills 90210. Zijn vermogen werd geschat op ruim 375 miljoen euro.

Bowlingbaan

De te koop staande villa werd in 1991 speciaal voor de familie Spelling gebouwd.

Het huis, dat een oppervlakte heeft van ruim 5200 vierkante meter, bevat onder meer een bowlingbaan, een filmzaal, een wijnkamer, een kamer waar cadeaus worden ingepakt, een kamer voor het Chinese porselein, een kamer voor het tafelzilver, een bibliotheek, een kapsalon en een fitnesszaal.

De 63-jarige Candy Spelling kan de berichten dat het huis meer dan honderd kamers heeft niet bevestigen. "Er zijn heel veel kamers", geeft ze toe.

Ze heeft zelf echter ook geen idee hoeveel het er precies zijn.

"Er zijn ook delen van het huis bijgebouwd in de loop der jaren en ik ben eerlijk gezegd geen rondje gaan lopen om te tellen hoeveel kamers er zijn."