AMSTERDAM - Het kindje uit Malawi dat Madonna wil adopteren is een meisje. Dat liet een Malawische ambtenaar die bij de adoptie betrokken is weten. Het zou gaan om een 4-jarig kind wier tienermoeder een maand na haar geboorte overleed. Haar vader leeft nog wel.

Na de dood van haar moeder zou het meisje in eerste instantie zijn opgevoed door haar oma en een oom, later werd ze opgevangen in een weeshuis dat wordt gerund door Madonna's liefdadigheidsorganisatie Raising Malawi. Madonna zou het kind, dat volgens het Britse persbureau Reuters Mercy James heet, twee jaar geleden al voor het eerst hebben ontmoet.

Adoptie

Malawische en Amerikaanse regeringsfunctionarissen bevestigden donderdag dat Madonna bezig is met de adoptie van een tweede kind uit Malawi. Ze zou daarvoor dit weekeinde naar het Afrikaanse land afreizen. In 2006 adopteerde de Amerikaanse zangeres al het destijds dertien maanden oude jongetje David Banda uit Malawi. Ook hij had alleen nog een vader.

Madonna heeft nog twee biologische kinderen. Ze kreeg dochter Lourdes (12) met haar fitnesstrainer Carlos Leon. Zoontje Rocco (8) werd geboren uit haar huwelijk met regisseur Guy Ritchie, van wie ze onlangs scheidde na een huwelijk van acht jaar.