AMSTERDAM - De Nederlandse acteur, presentator en cabaretier Martin Brozius is dinsdagavond op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden.

Dat heeft zijn zoon woensdag gemeld. Brozius lag al enige tijd in het ziekenhuis. Brozius werd bekend met de rol van Aernout Koffij in de televisieserie Kunt U Mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer?

In de jaren zeventig en tachtig genoot hij veel faam met het kinderprogramma Ren Je Rot. Tussen 1973 en 1983 maakte Brozius in totaal 123 afleveringen van het spelletje.

Carrière

Martin Brozius werd geboren in Hoorn op 4 november 1941. Na zijn jeugd in Hoorn belandde hij in Amsterdam, waar hij de Academie voor de Kleinkunst bezocht. Na zijn opleiding stond hij voor het eerst op het podium in No No Nanette, met Joop Doderer en Johan Kaart.

Na de successen met Ren Je Rot ging het bergafwaarts met Brozius. Hij scheidde van zijn vrouw, had veel fysieke problemen, kwam in de problemen met de Belastingdienst en moest zijn huizen verkopen.

Tros

Met het overlijden van Martin Brozius ''verliest Nederland een televisiepersoonlijkheid''. Dat liet de TROS woensdag weten.

Martin Brozius overleden