LOS ANGELES - Eyeworks is begonnen met de productie van de serie Hammertime. Dit is een elfdelige reallifesoap over het leven van de rapperlegende MC Hammer.

Eyeworks-eigenaar Reinout Oerlemans maakte dit donderdag bekend vanuit Los Angeles.

Eyeworks produceert Hammertime in opdracht van de Amerikaanse zender A&E. Oerlemans is ervan overtuigd dat deze productie wereldwijd aandacht krijgt. ''MC Hammer is een fenomeen. Hij was de hiphopsensatie van de jaren negentig. Wat het zo bijzonder maakt is zijn verhaal."

"Hij heeft in een decennium tientallen miljoenen dollars verdiend en ook alles weer verloren en weggegeven, tot de allerlaatste dollar. Nu is hij voorganger van een kerk en heeft hij een warm en dynamisch gezin. Hij is nog steeds actief in de muziekindustrie en de kleine Hammertjes staan te trappelen om in papa's voetsporen te treden'', aldus Oerlemans.De inmiddels 46-jarige rapper, wiens echte naam Stanley Burrell luidt, scoorde in 1990 wereldwijd een hit met U Can't Touch This. Hij verkocht wereldwijd meer dan vijftig miljoen albums en won drie Grammy's. Broeken met een laaghangend kruis waren zijn belangrijkste handelsmerk. Burrell woont met zijn vrouw, vijf kinderen en twee neven in de staat Californië.

Burrell zei eerder dit jaar dat de serie draait om allerlei dingen die bij een gezinsleven horen, ''met het enige verschil dat de vader een wereldbekend muzikant is''.

De realitysoap is ook een manier om de talenten van zijn gezinsleden te etaleren. ''Ze hebben allemaal theater- en muziektalent. Ze vinden het vanuit dat idee geweldig om op televisie te komen.''