LOS ANGELES - De Britse toneel- en filmactrice Natasha Richardson, dochter van de bekende actrice Vanessa Redgrave en regisseur Tony Richardson, is overleden.

Dat heeft een familiewoordvoerder donderdag bekendgemaakt. Richardson, vrouw van acteur Liam Neeson, is 45 jaar geworden.

''Neeson en de hele familie zijn geschokt door de tragische dood van hun geliefde Natasha. Ze zijn dankbaar voor de steun en liefde en vragen om privacy in deze moeilijke tijd'', aldus de zegsman in een verklaring.

Skiongeval

De actrice liep maandag ernstig hoofdletsel op bij een skiongeval bij Montreal. Richardson won in 1998 een Tony Award voor haar rol in de musical Cabaret. Ook was ze te zien in films als Waking up in Reno, The Parent Trap en Maid in Manhattan. Ze had met Neeson twee zonen van twaalf en dertien.

De Australische krant Sydney Morning Herald meldde dat een opgeroepen ambulance is omgekeerd, zonder naar Richardson te kijken.

De plaatselijke ambulancedienst zei dat er aanvankelijk om een ziekenwagen was gevraagd en dat die bij aankomst was teruggestuurd. Waarom en door wie is niet bekend. Een lokale woordvoerster zei dat het er aanvankelijk naar uitzag dat er weinig aan de hand was.

Richardson is uiteindelijk vanuit haar hotel alsnog met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.