AMSTERDAM - Gerard Joling blijft in ieder geval tot de zomer van 2012 te zien bij SBS6. De presentator tekende woensdagavond een contract waarmee hij zich de komende jaren weer exclusief aan SBS Broadcasting verbindt.

Dat betekent dat hij geen programma's voor andere omroepen mag maken. Vorig jaar was dit de reden van zijn vertrek uit De Toppers, omdat SBS niet accepteerde dat Joling wekelijks bij de TROS te zien zou zijn in de docusoap Toppers op Weg naar Moskou.

Joling liet na het zetten van zijn handtekening weten heel gelukkig te zijn met de contractverlenging: ''Ik voel me echt thuis bij SBS6. We gaan er weer drie fantastische jaren van maken''.

Warmte

Algemeen directeur Eric van Stade van SBS Broadcasting is zeer verheugd over de voortzetting van de samenwerking. ''Gerard past uitstekend bij de warmte en gezelligheid waar SBS6 voor staat. Hij is uitgegroeid tot een bepalend en zeer succesvol gezicht voor de zender en daar zijn we ontzettend blij mee'', aldus Van Stade.

Springplank

Joling maakte op 17 november 2003 zijn presentatiedebuut bij Shownieuws. Dit was duidelijk een springplank voor zijn tv-carrière. Daarna was hij een vertrouwd gezicht in grote amusementsprogramma's als So You Wannabe a Popstar, Sterren Dansen op het IJs, Popstars en Wie Ben Ik?.