AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft een nieuw probleem waardoor haar derde album nog even op zich zal laten wachten: een writer's block.

"Ik weet niet wanneer ik weer iets heb. Ik voel me niet creatief", zei ze tegen de Britse krant The Daily Mirror. "Ik begin wel aan dingen, maar ik maak ze niet af. Ik weet het wanneer materiaal waardeloos is."

De maandenlange vakantie op het Caribische eiland Saint Lucia heeft Winehouse wel doen bijkomen van een moeilijke periode vol verslavingen, maar heeft de 25-jarige zangeres niet geholpen om nieuwe inspiratie te vinden. Daarvoor wendt ze zich nu tot de poëzie. "Ik houd van poëzie, en schrijf het zelf ook. Het helpt om me te kalmeren en om me beter te voelen."

Back to Black

Het laatste album van donkerharige zangeres, 'Back to Black', stamt uit oktober 2006. 'Frank', haar eerste plaat, kwam drie jaar eerder uit. Een nieuwe cd in 2009 zou dan ook goed in het rijtje passen.

Winehouse ging in december naar Saint Lucia voor een vakantie en dat beviel haar zo goed dat ze haar verblijf meerdere keren verlengde. Het verblijf op het eiland heeft de met drank en drugsverslavingen kampende zangeres goed gedaan. De uitgemergelde artieste kwam vele kilo's aan en raakte naar eigen zeggen sinds ze op het eiland arriveerde geen drugs meer aan.