ROTTERDAM - Justitie meent genoeg bewijs te hebben tegen een 35-jarige Rotterdammer die in de afgelopen jaren entertainer Gerard Joling heeft gestalkt.

Afgelopen december werd hij opgepakt, nadat hij de zanger-presentator dreigde een bom te laten ontploffen in Rotterdam Ahoy. Daar werkte Joling rond de jaarwisseling zijn concertreeks Stout & Nieuw af.

Het onderzoek naar de strafbare feiten is nog niet afgerond. Volgende week vrijdag dient de zaak bij de rechtbank in Rotterdam, maar daar zal de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld. De verdachte zit al sinds 13 december in voorarrest.

In de dagvaarding, die vrijdag openbaar werd, staan enkele bedreigingen opgesomd. "Als je me vanavond niet belt, dan is dit je laatste weekend in Ahoy'', zou hij Joling hebben gezegd.

Met z'n twee

Ook liet hij de bekende Nederlander weten: "Je weet dondersgoed dat ik bij jou wil zijn en als het effe kan doen we alles met z'n twee.''

De manager van Joling vertelde vrijdag ervan op de hoogte te zijn dat de zaak nog steeds onder justitie is, maar van de laatste details was hij nog niet in kennis gesteld.