LOS ANGELES - Jewel trekt zich terug uit het Amerikaanse tv-programma Dancing with the Stars (DWTS). De zangeres heeft zo hard geoefend op haar danspasjes dat ze scheurtjes in haar scheenbenen heeft opgelopen.

In eerste instantie was de diagnose peesontsteking gesteld, waarna Jewel strijdlustig aankondigde dat ze na een korte rustperiode weer aan de slag zou gaan om op tijd fit te zijn voor de dansshow.

''Toen de artsen me vertelden dat mijn blessures zo erg zijn dat ik niet mag lopen, laat staan meedoen aan het programma, was ik daar kapot van'', aldus Jewel.

De zangeres, bekend van de hit Foolish Games, doet haar best het programma wel bij te wonen. Echtgenoot en voormalig rodeocowboy Ty Murray doet namelijk wel mee.

Nancy O'Dell

Jewel is niet de enige die zich heeft moeten terugtrekken uit DWTS. Ook tv-presentatrice Nancy O'Dell kan niet meedoen vanwege een gescheurde meniscus, waaraan zij moet worden geopereerd.

Nederland is toe aan het vierde seizoen van Dancing with the Stars. De aankomende Nederlandse versie, waarvan de begindatum nog niet bekend is, wordt naar verluidt gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Beau van Erven Dorens.