AMSTERDAM - De twee maanden lange vakantie op het Caribische eiland St Lucia heeft Amy Winehouse zichtbaar goed gedaan. De zangeres liet zich donderdag weer eens in het openbaar zien, en oogde gezond en gelukkig.

Winehouse woonde donderdag in het Londense warenhuis Selfridges de lancering bij van een nieuw Ray Ban-product. Ze kletste met het publiek en had het overduidelijk naar haar zin met dj en presentator Nick Grimshaw.

Optrekje

Winehouse kwam vorige week terug van haar vakantie en lijkt vastberaden te zijn om een nieuwe start te maken. Zo verhuisde ze van haar woning in het Londense Camden naar een prachtig optrekje in het rustige Barnet, vlakbij haar moeder Janis.

Haar ouders zijn ervan overtuigd dat deze buurt beter voor hun dochter is dan Camden, waar veel kroegen en pubs zitten.

Aanvaringen

Winehouse bouwde de afgelopen jaren een aardige reputatie op in deze uitgaansbuurt. Bijna iedere dag was ze in de kroeg te vinden, maar doordat ze haar verslavingen niet in de hand had, liep dat wekelijks uit op problemen. Zo had ze aanvaringen met voorbijgangers op straat, haar bodyguards en fans. Inmiddels lijkt de zangeres haar verslavingen de baas te zijn.

Vorige week kwam ook de echtgenoot van Winehouse uit de gevangenis. Blake Fielder-Civil zat al sinds eind 2007 vast wegens mishandeling en het belemmeren van de rechtsgang.

Vakantievriendje

Eind vorig jaar liet hij vanuit de cel weten dat hij wilde scheiden, nadat in de media foto's van Winehouse waren opgedoken met haar vakantievriendje op St Lucia. Fielder-Civil staat naar verluidt nog steeds achter deze beslissing, maar de zangeres zou hun huwelijk nog een kans willen geven.

De ouders van Winehouse, die zelf ook gescheiden zijn, zien het liefst dat hun dochter een nieuwe start maakt zonder Fielder-Civil. Zij zijn altijd van mening geweest dat hij de belangrijkste oorzaak was van Winehouse' drank- en drugsverslaving.

Amy Winehouse oogt gelukkig