LOS ANGELES - R&B-zanger Chris Brown is donderdag aangeklaagd voor de mishandeling van zijn vriendin Rihanna. Dit heeft de officier van justitie van Los Angeles gezegd.

De 19-jarige Brown moest donderdag voor de rechtbank verschijnen, om zich te verantwoorden voor het mishandelen van Rihanna in de vroege uren van 8 februari. Rihanna hield er verwondingen aan over in haar gezicht en moest er optredens voor afzeggen.

De aanklacht tegen Brown bestaat uit twee onderdelen. Hij wordt aangeklaagd voor zowel de mishandeling als voor het uiten van bedreigingen.

Foto

Rihanna heeft tot nu toe geen commentaar gegeven op de kwestie, ook niet toen op internet een politiefoto uitlekte waarop haar verwondingen te zien waren.

De 21-jarige zangeres heeft wel via een woordvoerder laten weten dat het goed met haar gaat en dat ze alle steunbetuigingen in deze moeilijke tijden erg waardeert.

Brown heeft in de publiciteit zijn excuses aangeboden. Hij zei bedroefd te zijn en beloofde op zoek te gaan naar psychische hulp.

Chris Brown voor de rechter