AMSTERDAM - Emile Ratelband wil kinderen gaan helpen van wie een ouder in de gevangenis zit. De positiviteitsgoeroe wordt in maart voor de zevende keer vader, maar wil ook iets goeds kunnen betekenen voor anderen, zo zegt hij donderdag in De Telegraaf.

Ratelband (59) werd op het idee gebracht door Claudia Schoemacher, de vrouw van cosmetisch arts Robert Schoemacher. Als dertienjarig meisje moest zij toekijken hoe haar Italiaanse vader met getrokken pistool van zijn bed werd gelicht. Naar eigen zeggen had ze het daar erg moeilijk mee, ook omdat er een taboe op rust.

Ratelband was zo onder de indruk van Schoemachers verhaal, dat hij iets wilde betekenen voor kinderen van gedetineerden.

"We willen deze kinderen laten weten dat zij zich nergens voor hoeven te schamen", zo zegt hij in de krant.

Dagen

Ratelband en Schoemacher willen speciale dagen gaan organiseren waarop kinderen van wie een ouder in de bak zit elkaar kunnen ontmoeten. "Het moet maar eens afgelopen zijn met dat taboe", aldus de positiviteitsgoeroe.

Vriendschap

Ratelband onderhoudt een hechte vriendschapsband met de familie Schoemacher. De families spendeerden de kerst samen in België. En toen de positiviteitsgoeroe vorige zomer grote problemen had met zijn vrouw, mocht hij in het Belgische weekendhuis van de cosmetisch arts verblijven.