NAARDEN - Linda de Mol is in de bres gesprongen voor Arie Boomsma. De tv-presentator is drie maanden geschorst door zijn werkgever EO omdat hij schaars gekleed heeft geposeerd voor het tijdschrift Linda.

''Deze foto's zijn prachtig en zeker niet aanstootgevend'', aldus De Mol, de naamgeefster van de glossy.

De fotoshoot is gemaakt voor L'Homo., een eenmalige special van Linda. Boomsma werkte voor het blad mee aan een modereportage op Curaçao.

''Wij betreuren het dat Arie door zijn medewerking aan de L'Homo. in de problemen is gekomen'', liet De Mol woensdag weten. De L'Homo. verschijnt 22 april.

Geschorst

Boomsma mag drie maanden lang niet presenteren. Hij presenteerde van maandag tot en met donderdag met Tijs van den Brink het radioprogramma Dit is de Dag op Radio 1.

De gaten die hij daar achterlaat, worden de komende drie maanden grotendeels opgevuld door zijn collega Elsbeth Gruteke, die doorgaans alleen op vrijdag presenteert met Andries Knevel. Dit maakte een EO-woordvoerder woensdag bekend.

Presentator

Op 17 maart zou het tweede seizoen beginnen van het tv-programma 40 Dagen Zonder Seks, dat de EO nu tijdelijk uit de programmering haalt.

Woensdag heeft de omroep eveneens een andere presentator gevonden voor het discussieprogramma Ontopic, dat Boomsma sinds januari elke zondagavond presenteerde op Nederland 3.

Venderbos

Vanaf zondag 8 maart leidt EO-presentator Manuel Venderbos de discussie aan tafel in de studio van het jongerenprogramma.

Venderbos werkte al mee als verslaggever aan Ontopic. De filmpjes van Venderbos zullen voortaan worden gemaakt door Klaas van Kruistum, bekend van het radioprogramma Jouw Weekendfinale (3FM) en de Bijbelquiz Omega Code op televisie.

Vanaf zaterdag 7 maart presenteert Van Kruistum bovendien het nieuwe tienerprogramma Checkpoint op Nederland 3.

Trendsetter

Hij mag dan thuis zijn zonde overdenken, tv-presentator Arie Boomsma is woensdag wel een van de vier trendsetters in Nederland.

Tenminste, dat vindt de jury van de TrendWatcher Of The Year (TWOTY) Award.

 ''Arie is in staat om spiritualiteit, geloof en religie eigentijds over te brengen'', aldus juryvoorzitter Andrea Wiegman.

Heertje en Máxima

Naast Boomsma zijn ook Raoul Heertje, prinses Máxima en Natasha Froger genomineerd voor de prijs die 22 april wordt uitgereikt.

''Het gaat om mediafiguren die trends naar een breder publiek weten te trekken. Inderdaad, politicus Geert Wilders was ook een van de mensen waar we uitgebreid over hebben gediscussieerd.

Hij is een van de figuren die staat voor angst en voor verrechtsing van de samenleving. Toch is hij uiteindelijk niet op de shortlist terecht gekomen'', vertelt Wiegman.