AMSTERDAM - Rapper Snoop Dogg heeft zich aangesloten bij de religieuze beweging Nation of Islam. Dit heeft hij laten weten nadat hij afgelopen zondag aanwezig was tijdens de jaarlijkse Saviours' Day van de organisatie.

Tijdens een toespraak van Louis Farrakhan, de voormalig leider van Nation of Islam, was Snoop Dogg aanwezig op het podium. Toen Snoop Dogg werd gevraagd of hij zich bij de groepering had aangesloten, liet hij weten: "Ik zit al bij de Nation. Dat is de reden dat ik hier ben."

Na afloop prees Calvin Broadus, zoals de rapper echt heet, de toespraak van Farrakhan. Broadus liet weten de toespraak "als een spiegel" te hebben ervaren. "Het gaat er om dat je kritisch naar jezelf kijkt. We doen onderling veel verkeerde dingen die gecorrigeerd moeten worden."

Thuisbezoek

"Ik ben een voorstander van vrede en ben al aangesloten bij de vredesbeweging vanaf het eerste moment dat ik muziek ging maken," aldus de rapper. Broadus liet tevens weten "als leider van de hiphopgemeenschap" regelmatig bij Farrakhan thuis op bezoek te gaan.

Snoop Dogg is niet de eerste rapper die zich heeft aangesloten bij de Nation of Islam. Ice Cube ging hem al voor.