AMSTERDAM - Op internet is een foto opgedoken van Rihanna, kort nadat ze mishandeld werd door haar vriend Chris Brown. De politie van Los Angeles, die momenteel nog bezig is met het onderzoek, is hier allerminst blij mee.

Op de foto is een toegetakelde Rihanna te zien met gesloten ogen. Het zou een politiefoto zijn die is gemaakt nadat de zangeres aangifte had gedaan van mishandeling.

Op de foto zijn duidelijk blauwe plekken te zien en andere verwondingen aan haar voorhoofd, lippen en kaak.

De politie liet donderdag in een verklaring weten geen idee te hebben hoe de foto op internet heeft kunnen belanden. De politie is op zoek naar het lek en start een intern onderzoek.

Beschermen

"Het heeft er alle schijn van dat de foto is genomen tijdens het onderzoek naar huiselijk geweld", zo is te lezen in de politieverklaring. "De politie van Los Angeles neemt zijn taak om slachtoffers van huiselijk geweld te beschermen zeer serieus."

Volgens de politie is de persoon die de foto heeft laten uitlekken in overtreding. De dader kan dan ook een fikse boete en ontslag verwachten.

Aangifte

Brown mishandelde Rihanna zondag 8 februari, op de avond van de Grammy Awards. Na het incident deed de zangeres direct aangifte bij de politie. Brown meldde zichzelf later op het politiebureau.

R&b-artiest Brown liet deze week in een verklaring weten enorm veel spijt te hebben van zijn daad. Hij bood zijn excuses aan en zei zich erg verdrietig te voelen. De zaak moet nog voorkomen.

Foto mishandelde Rihanna opgedoken