Knevel biedt excuses aan EO-leden aan

HILVERSUM - EO-prominent Andries Knevel biedt dinsdag in het omroepblad Visie de leden van de Evangelische Omroep zijn excuses aan.

Hij stelt in een open brief dat hij mensen heeft gekwetst door op televisie het letterlijke scheppingsverhaal in twijfel te trekken.

Zijn verklaring heeft in de achterban van de omroep voor veel beroering gezorgd.

Schepping

De EO heeft zaterdag een bericht daarover in het Reformatorisch Dagblad bevestigd. ''Als u gelooft in een schepping van zes dagen van 24 uur krijgt u door mijn actie misschien het gevoel dat u nu niet serieus wordt genomen'', schrijft Knevel.

''Dat wil ik niet overbrengen, integendeel. Het gaat bij de schepping om iets heel groots waar ik me juist heel klein bij voel, maar waar ik wel vragen bij heb. Daar wil ik graag me geloofsgenoten over spreken.''

EO-standpunt

Ook heeft Knevel er spijt van dat hij de indruk heeft gewekt dat hij met zijn uitspraken een EO-standpunt heeft uitgedragen.

Dat is niet het geval, beklemtoont hij. ''Het gaat om mijn persoonlijke zoektocht. De missie van de EO is geschaad.''

Vergiffenis

De presentator betreurt het dat zijn uitlatingen afleiden van de kern van het geloof en vraagt vergiffenis aan de leden van de omroep.

''Ik hoop dat u mij dit wilt vergeven en ik zie uit naar een gezamenlijk proces van leren, verwonderen en verdiepen in relatie met Hem.''

Hoogmoedige houding

EO-directeur Lock stelt in een reactie dat het doen van de uitlatingen door Knevel getuigde van een hoogmoedige houding.

''Wij hadden dat nooit zo mogen uitzenden.'' De omroep heeft besloten dat Knevel geen dagvoorzitter meer zal zijn op een mede door de EO georganiseerd Darwincongres op 16 mei.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie