AMSTERDAM - RTL 4 gaat met Carlo Boszhard en Irene Moors om de tafel voor een nieuwe invulling van de zondagmiddag. Hun huidige programma Life & Cooking is bezig aan het laatste seizoen.

Dat meldt sponsor Unilever in een persbericht. RTL en de sponsor willen samen de mogelijkheden gaan bekijken om een nieuw 'innovatief media-initiatief' te ontplooien.

Het voedingsmiddelenconcern zegt dat het programma niet meer aansluit bij de doelgroep. Het bedrijf is toe aan 'een nieuw hoofdstuk' tv-maken.

Het populaire kook- en lifestyleprogramma draaide negen seizoenen.

Gesprek

Het nieuwe programma speelt zich vermoedelijk weer af rondom het succesvolle presentatieduo Moors en Boszhard, zo blijkt uit de reactie van Bert Habets, ceo RTL Nederland: "We gaan aan de slag om de kijker op het tijdstip van Life & Cooking vast te houden. Hiervoor zijn we al in gesprek met Carlo Boszhard en Irene Moors."

Habets zegt dat er nieuwe ideeën worden ontwikkeld "die aansluiten bij de doelstellingen van beide bedrijven". De laatste live-uitzending is zondag 31 mei. Daarna volgt een zomereditie met zogeheten best-offmateriaal zoals ook in andere jaren het geval was.

Koffietijd

Mediadirecteur Harry Dekker van Unilever zegt dat beide bedrijven toe zijn aan een nieuw hoofdstuk: "Unilever en RTL hebben de afgelopen zestien jaar laten zien dat we samen tot succesvolle multibrand initiatieven kunnen komen. Eerst zeven jaar met Koffietijd en de afgelopen negen jaar met Life & Cooking."