ZAANDAM - Na problemen met gemeentebesturen in Zaandam en Huizen wijkt party-organisator Lexion op zaterdag 23 februari uit naar Nijmegen voor een dancefeest, een zogenoemde Special Edition. Het feest wordt gehouden in The Matrixx, een uitgaansgelegenheid nabij het NS station Nijmegen Dukenburg.

Dat meldt Lexion op haar website www.lexion.nl

Eind november vorig jaar besloot burgemeester R. Vreeman van Zaandam de sluitingstijden van discotheken in zijn gemeente aan banden te leggen. Hij nam deze maatregel nadat kort achter elkaar twee bezoekers van dancefeesten in Fundustry in de Hemkade in Zaandam om het leven waren gekomen door drugsgebruik. Lexion week uit naar de discotheek van Radio 538 in Huizen. De burgemeester van die gemeente zinspeelde daarop in de krant Het Parool op een verbod van de afterparty's.

De Nijmeegse dansgelegenheid The Matrixx werd een maand geleden geopend. In het pand aan de Wijchenseweg was eerder Night Live gevestigd. Die uitgaansgelegenheid werd geen succes. Het Special Edition-feest van Lexion begint om 22.00 uur 's avonds en duurt tot .00 uur zondagmorgen. De muziekzender TMF besteedt begin maart aandacht aan het feest in haar tv-uitzendingen. Op 23 februari maakt een camerateam opnames van het Lexion-feest.

/NIEUWSBeloning voor tipgevers brand discotheek Lexion