AMSTERDAM - Een groep kidnappers had het afgelopen halfjaar het plan Johnny de Mol te ontvoeren. De politie van Amsterdam kreeg er lucht van en wist de ontvoering van de 24-jarige acteur te voorkomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie zaterdag gezegd.

Johnny de Mol is de zoon van entertainmentondernemer John de Mol en Willeke Alberti. De ontvoerders zouden met de kidnap losgeld van zijn vader willen eisen. Toen de politie van het plan hoorde, wist zij de verdachten op te sporen en hun ervan te weerhouden de ontvoering uit te voeren.

De politie heeft geen arrestaties verricht, omdat er volgens de woordvoerder geen uitvoeringshandelingen zijn verricht. De politie is het plan in een vroeg stadium ten ore gekomen, waarop zij het slachtoffer en de daders heeft gewaarschuwd.

De Mol kreeg bekendheid als presentator bij de muziekzender The Music Factory (TMF) en als acteur in Goede Tijden, Slechte Tijden, All Stars, Costa! en Bon Bini Beach. Sinds afgelopen mei speelt hij samen met Teun Kuilboer en Katja Schuurman in het toneelstuk Onze Jeugd.